Cookies preferences

Рецепта за Гювеч с Пилешко Бутче: Лесно и Здравословно Ястие

Рецепти
Автор: TastyHouse 27.05.2024

Необходими продукти:

  • 4 бр. пилешки бутчета (по около 280-300 гр.)
  • 150 гр. стар лук
  • 150 гр. моркови
  • 200 гр. зелени и червени чушки
  • 150 гр. тиквички
  • 200 гр. патладжан
  • 100 гр. грах (замразен или от консерва)
  • 100 гр. зелен фасул (пресен или замразен)
  • 200 гр. картофи (обелени и нарязани соте)
  • 150 гр. домати консерва
  • 50 гр. доматено пюре
  • Олио
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
  • Червен пипер на вкус
  • 2-3 дафинови листа
  • 1 скилидка чесън
  • Ронена чубрица
  • 1/3 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Почистваме и измиваме старателно пилешките бутчета. Слагаме ги в тава за печене, овкусяваме със сол и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките. Наливаме около 700-800 мл. вода и печем на 180 °C около 25 минути.
  2. През това време почистваме и измиваме старателно зеленчуците. Нарязваме ги подходящо. В загрята тенджера задушаваме лука, морковите и патладжана. След това добавяме останалите зеленчуци и задушаваме още 10-15 минути.
  3. Прибавяме всичко останало, овкусяваме на вкус и наливаме бульона от вече почти готовите бутчета (около 400-500 мл). Готвим около 20-25 минути.
  4. След това прехвърляме в подходяща тава, поставяме пилешките бутчета и запичаме за още 10-15 минути.
  5. Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.

Да ви е сладко!