Cookies preferences

Лесна Рецепта за Вкусно Пиле с Картофи на Фурна

Рецепти
Автор: TastyHouse 14.05.2024

Необходими продукти:

  • 4 броя пилешки бутчета (по около 280-300 гр.)
  • 100 гр. стар лук
  • 800 гр. картофи, обелени и нарязани соте или уеджис
  • 100 гр. моркови
  • 100 гр. чушки, зелени и червени
  • Черен пипер на вкус (на зърна)
  • Сол на вкус
  • Червен пипер на вкус (около 8 гр)
  • Дафинов лист на вкус (2-3 листа)
  • Олио на вкус (около 50 мл.)
  • Бира 200 мл.
  • 1/3 връзка магданоз (около 30 гр.)

Начин на приготвяне:

  1. Почистваме и измиваме внимателно пилешките бутчета. Овкусяваме ги със сол и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките.
  2. Почистваме и нарязваме зеленчуците подходящо. Задушаваме лука, морковите и чушките за кратко в нагорещен тиган.
  3. В тава за печене изсипваме картофите, задушения зеленчук, подправките и олиото. Разбъркваме и подреждаме отгоре пилешките бутчета, като ги натискаме леко, за да влязат между картофите и зеленчуците.
  4. Наливаме бирата и около 400-500 мл. вода.
  5. Печем на 170 - 180 °C за около 45-60 минути (времето зависи от фурната).
  6. Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.

Приятен апетит и наслада на вкусното ястие!