Cookies preferences

Рецепта за Здравословно Постно Прясно Зеле

Рецепти
Автор: TastyHouse 27.05.2024

Необходими продукти:

  • 1.600-1.800 гр. прясно зеле
  • 200 гр. домати консерва
  • Черен пипер на вкус (на зърна)
  • Сол на вкус
  • Червен пипер на вкус (около 4 гр.)
  • Дафинов лист на вкус (2-3 листа)
  • Олио на вкус (около 60 мл.)
  • 1 скилидка чесън
  • 1/3 връзка копър

Начин на приготвяне:

  1. Почистваме и нарязваме прясното зеле на тънко (или както предпочитате). Добавяме доматите, чесъна, подправките и олиото, като разбъркваме и леко намачкваме зелето.
  2. Наливаме около 1 литър вода, завиваме тавата с алуминиево фолио и печем на 180-190 °C за около 90-100 минути (времето зависи от зелето).
  3. Махаме фолиото и допичаме още 15-20 минути.
  4. Сервираме ястието топло, поръсено със свеж копър на ситно.

Приятно апетит и наслада от тази вкусна рецепта!