TastyHouse
Рецепта за Свинско с Ориз за Обяд или Вечеря!
Филтри
Рецепти
Автор: TastyHouse
14.05.2024
Необходими продукти:
- 4 броя свински плешки или бутчета (по около 180-200 гр. всяко)
- 120 гр. стар лук
- 320 гр. бисерен ориз
- 120 гр. моркови
- Черен пипер на вкус (на зърна)
- Сол на вкус
- Червен пипер на вкус (около 3 гр)
- Дафинов лист на вкус (2-3 листа)
- Олио на вкус (около 70 мл.)
- 1/3 връзка магданоз (около 30 гр.)
Начин на приготвяне:
- Измиваме внимателно и порционираме свинското месо. Слагаме парчетата в тава за печене и ги овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките.
- Наливаме около 1 литър вода в тавата, завиваме я с алуминиево фолио и печем на 190 °C за около 80-90 минути.
- През това време почистваме и нарязваме на ситно лука и морковите. Задушаваме ги за кратко в нагорещен тиган.
- Изваждаме свинското от фурната и прецеждаме бульона, за да го използваме по-късно.
- Добавяме задушените зеленчуци, ориза, останалите подправки на вкус, олиото, бульона и още 1 литър вода в тавата със свинското месо.
- Разбъркваме съставките и поставяме във фурната да се пече на 180-190 °C.
- Печем за 30 - 40 минути (времето зависи от фурната).
- Изваждаме тавата малко преди оризът да е поел цялата течност. Оставяме за 5 - 10 минути да поеме останалото, без да бъркаме.
- Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.
Приятен апетит и наслада на тази вкусна рецепта!
Подобни статии
TastyHouse
Рецепта за Здравословно Постно Прясно Зеле
TastyHouse