Cookies preferences

Вкусна Рецепта: Свинско с Картофи на Фурна

Рецепти
Автор: TastyHouse 14.05.2024

Необходими продукти:

  • 4 броя свинска плешка или бут (по около 180-200 гр. всяко)
  • 100 гр. стар лук
  • 800 гр. картофи, обелени и нарязани соте или уеджис (по желание)
  • 100 гр. моркови
  • 100 гр. зелени и червени чушки
  • Черен пипер на вкус (на зърна)
  • Сол на вкус
  • Червен пипер на вкус (около 8 гр)
  • Дафинов лист на вкус (2-3 листа)
  • Олио на вкус (около 50 мл)
  • Чубрица, 1 щипка (1 гр)
  • 1/3 връзка магданоз (около 30 гр)

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме старателно и порционираме свинското месо. Слагаме парчетата в тава за печене и ги овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките. Наливаме около 1 литър вода и завиваме с алуминиево фолио. Печем на 190 °C около 80-90 минути.
  2. Почистваме и нарязваме зеленчуците подходящо. Задушаваме лука, морковите и чушките за кратко в нагорещен тиган.
  3. Изваждаме свинското от фурната. В тава за печене изсипваме картофите, задушения зеленчук, подправките и олиото. Разбъркваме и подреждаме отгоре парчетата свинско месо, като ги натискаме леко, за да влязат между картофите и зеленчуците.
  4. Наливаме бульона от свинското и около 400-500 мл вода.
  5. Печем на 170 - 180 °C около 35-45 минути (времето зависи от фурната).
  6. Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.

Приятен апетит и наслада на тази вкусна рецепта!