Cookies preferences

Рецепта за Пиле с Прясно Зеле: Лесно и Здравословно Ястие

Рецепти
Автор: TastyHouse 27.05.2024

Необходими продукти:

  • 4 бр. пилешки бутчета (по около 280-300 гр.)
  • 1.200 гр. прясно зеле
  • 130 гр. домати консерва
  • Черен пипер на вкус (на зърна)
  • Сол на вкус
  • Червен пипер на вкус (около 4 гр.)
  • Дафинов лист на вкус (2-3 листа)
  • Олио на вкус (около 60 мл.)
  • 1 скилидка чесън
  • 1/3 връзка копър

Начин на приготвяне:

  1. Почистваме и измиваме старателно пилешките бутчета. Слагаме ги в тава за печене и ги овкусяваме със сол и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките. Наливаме около 700-800 мл. вода и печем на 180 °C около 25 минути.
  2. През това време почистваме и нарязваме прясното зеле на тънко (или както предпочитате). Добавяме доматите, чесъна, подправките и олиото, като разбъркваме и леко намачкваме зелето.
  3. Изваждаме бутчетата от фурната и прецеждаме бульона от тях, като го добавяме към зелето. Наливаме около 500 мл. вода, завиваме тавата с алуминиево фолио и печем на 180 °C за 80 - 90 минути (времето зависи от зелето).
  4. Изваждаме тавата, подреждаме пилешките бутчета отгоре и допичаме още 20 минути.
  5. Сервираме ястието топло, поръсено със свеж копър на ситно.

Приятно апетит и наслада от тази вкусна рецепта!