Cookies preferences

Рецепта за Гювеч със Свинско Месо

Рецепти
Автор: TastyHouse 27.05.2024

Необходими продукти:

  • 4 бр. свинска плешка или бут (по около 180-200 гр.)
  • 150 гр. стар лук
  • 150 гр. моркови
  • 200 гр. зелени и червени чушки
  • 150 гр. тиквички
  • 200 гр. патладжан
  • 100 гр. грах (замразен или от консерва)
  • 100 гр. зелен фасул (пресен или замразен)
  • 200 гр. картофи (обелени и нарязани соте)
  • 150 гр. домати консерва
  • 50 гр. доматено пюре
  • Олио
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
  • Червен пипер на вкус
  • 2-3 дафинови листа
  • 1 скилидка чесън
  • Ронена чубрица
  • 1/3 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме старателно свинското месо. Поставяме го в тава за печене, овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките. Наливаме около 1 литър вода, завиваме с алуминиево фолио и печем на 180-190 °C за 90-100 минути.
  2. Почистваме и измиваме старателно зеленчуците. Нарязваме ги подходящо. В загрята тенджера задушаваме лука, морковите и патладжана. След това добавяме останалите зеленчуци и задушаваме още 10-15 минути.
  3. Прибавяме всичко останало, овкусяваме на вкус и наливаме бульона от вече почти готовото свинско месо (около 400-500 мл). Готвим около 20-25 минути.
  4. След това прехвърляме в подходяща тава, поставяме парчетата месо и запичаме за още 10-15 минути.
  5. Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.

Приятно апетит и наслада от тази вкусна рецепта!