Cookies preferences

Рецепта за Постен Гювеч: Лесно и Здравословно Ястие

Рецепти
Автор: TastyHouse 27.05.2024

Необходими продукти:

  • 200 гр. стар лук
  • 200 гр. моркови
  • 250 гр. зелени и червени чушки
  • 200 гр. тиквички
  • 200 гр. патладжан
  • 100 гр. грах (замразен или от консерва)
  • 100 гр. зелен фасул (пресен или замразен)
  • 300 гр. картофи (обелени и нарязани соте)
  • 200 гр. домати консерва
  • 50 гр. доматено пюре
  • Олио
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
  • Червен пипер на вкус
  • 2-3 дафинови листа
  • 1 скилидка чесън
  • Ронена чубрица
  • 1/3 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Почистваме и измиваме старателно зеленчуците. Нарязваме ги подходящо.
  2. В загрята тенджера задушаваме лука, морковите и патладжана. След това добавяме останалите зеленчуци и задушаваме още 10-15 минути.
  3. Прибавяме всичко останало, овкусяваме на вкус и наливаме 400 мл. зеленчуков бульон или вода. Готвим около 20-25 минути.
  4. След това прехвърляме в подходяща тава и запичаме за още 10 минути.
  5. Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.

Да ви е сладко!