TastyHouse
Лесна и Вкусна Рецепта за Пиле с Ориз
Филтри
Рецепти
Автор: TastyHouse
14.05.2024
Необходими продукти:
- 4 бр. пилешки бутчета (по около 280-300 гр.)
- 120 гр. стар лук
- 320 гр. бисерен ориз
- 120 гр. моркови
- Черен пипер на вкус (на зърна)
- Сол на вкус
- Червен пипер на вкус (около 3 гр)
- Дафинов лист на вкус (2-3 листа)
- Олио на вкус (около 70 мл.)
- 1/3 връзка магданоз (около 30 гр.)
Начин на приготвяне:
- Почистваме и измиваме внимателно пилешките бутчета. Слагаме ги в тава за печене и ги овкусяваме със сол и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките.
- Наливаме около 700-800 мл. вода в тавата и печем на 180 °C за около 25 минути.
- През това време почистваме и нарязваме на ситно лука и морковите. Задушаваме ги за кратко в нагорещен тиган.
- Изваждаме пилешките бутчета от фурната и прецеждаме бульона от тях, за да го използваме по-късно.
- Добавяме задушените зеленчуци, ориза, останалите подправки на вкус, олиото, бульона и вода (общо 1 литър) в тавата с пилешките бутчета.
- Разбъркваме съставките и поставяме във фурната да се пече на 180-190 °C за 30 - 40 минути (времето зависи от фурната).
- Изваждаме тавата малко преди оризът да е поел цялата течност. Оставяме за 5 - 10 минути да поеме останалото, без да бъркаме.
- Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.
Приятен апетит и наслада на вкусния обяд!
Подобни статии
TastyHouse
Рецепта за Боб Яхния
TastyHouse