Cookies preferences

Лесна и Вкусна Рецепта за Пиле с Ориз

Рецепти
Автор: TastyHouse 14.05.2024

Необходими продукти:

  • 4 бр. пилешки бутчета (по около 280-300 гр.)
  • 120 гр. стар лук
  • 320 гр. бисерен ориз
  • 120 гр. моркови
  • Черен пипер на вкус (на зърна)
  • Сол на вкус
  • Червен пипер на вкус (около 3 гр)
  • Дафинов лист на вкус (2-3 листа)
  • Олио на вкус (около 70 мл.)
  • 1/3 връзка магданоз (около 30 гр.)

Начин на приготвяне:

  1. Почистваме и измиваме внимателно пилешките бутчета. Слагаме ги в тава за печене и ги овкусяваме със сол и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките.
  2. Наливаме около 700-800 мл. вода в тавата и печем на 180 °C за около 25 минути.
  3. През това време почистваме и нарязваме на ситно лука и морковите. Задушаваме ги за кратко в нагорещен тиган.
  4. Изваждаме пилешките бутчета от фурната и прецеждаме бульона от тях, за да го използваме по-късно.
  5. Добавяме задушените зеленчуци, ориза, останалите подправки на вкус, олиото, бульона и вода (общо 1 литър) в тавата с пилешките бутчета.
  6. Разбъркваме съставките и поставяме във фурната да се пече на 180-190 °C за 30 - 40 минути (времето зависи от фурната).
  7. Изваждаме тавата малко преди оризът да е поел цялата течност. Оставяме за 5 - 10 минути да поеме останалото, без да бъркаме.
  8. Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.

Приятен апетит и наслада на вкусния обяд!