TastyHouse
Вкусна Рецепта: Свинско с Картофи на Фурна
Филтри
Рецепти
Автор: TastyHouse
14.05.2024
Необходими продукти:
- 4 броя свинска плешка или бут (по около 180-200 гр. всяко)
- 100 гр. стар лук
- 800 гр. картофи, обелени и нарязани соте или уеджис (по желание)
- 100 гр. моркови
- 100 гр. зелени и червени чушки
- Черен пипер на вкус (на зърна)
- Сол на вкус
- Червен пипер на вкус (около 8 гр)
- Дафинов лист на вкус (2-3 листа)
- Олио на вкус (около 50 мл)
- Чубрица, 1 щипка (1 гр)
- 1/3 връзка магданоз (около 30 гр)
Начин на приготвяне:
- Измиваме старателно и порционираме свинското месо. Слагаме парчетата в тава за печене и ги овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките. Наливаме около 1 литър вода и завиваме с алуминиево фолио. Печем на 190 °C около 80-90 минути.
- Почистваме и нарязваме зеленчуците подходящо. Задушаваме лука, морковите и чушките за кратко в нагорещен тиган.
- Изваждаме свинското от фурната. В тава за печене изсипваме картофите, задушения зеленчук, подправките и олиото. Разбъркваме и подреждаме отгоре парчетата свинско месо, като ги натискаме леко, за да влязат между картофите и зеленчуците.
- Наливаме бульона от свинското и около 400-500 мл вода.
- Печем на 170 - 180 °C около 35-45 минути (времето зависи от фурната).
- Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.
Приятен апетит и наслада на тази вкусна рецепта!
Подобни статии
TastyHouse
Рецепта за Боб Яхния с Наденица
TastyHouse