TastyHouse
Рецепта за Гювеч с Пилешко Бутче: Лесно и Здравословно Ястие
Филтри
Рецепти
Автор: TastyHouse
27.05.2024
Необходими продукти:
- 4 бр. пилешки бутчета (по около 280-300 гр.)
- 150 гр. стар лук
- 150 гр. моркови
- 200 гр. зелени и червени чушки
- 150 гр. тиквички
- 200 гр. патладжан
- 100 гр. грах (замразен или от консерва)
- 100 гр. зелен фасул (пресен или замразен)
- 200 гр. картофи (обелени и нарязани соте)
- 150 гр. домати консерва
- 50 гр. доматено пюре
- Олио
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
- Червен пипер на вкус
- 2-3 дафинови листа
- 1 скилидка чесън
- Ронена чубрица
- 1/3 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
- Почистваме и измиваме старателно пилешките бутчета. Слагаме ги в тава за печене, овкусяваме със сол и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките. Наливаме около 700-800 мл. вода и печем на 180 °C около 25 минути.
- През това време почистваме и измиваме старателно зеленчуците. Нарязваме ги подходящо. В загрята тенджера задушаваме лука, морковите и патладжана. След това добавяме останалите зеленчуци и задушаваме още 10-15 минути.
- Прибавяме всичко останало, овкусяваме на вкус и наливаме бульона от вече почти готовите бутчета (около 400-500 мл). Готвим около 20-25 минути.
- След това прехвърляме в подходяща тава, поставяме пилешките бутчета и запичаме за още 10-15 минути.
- Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.
Да ви е сладко!
Подобни статии
TastyHouse
Рецепта за Свинско с Ориз за Обяд или Вечеря!
TastyHouse