Cookies preferences

Рецепта за Свинско с Ориз за Обяд или Вечеря!

Рецепти
Автор: TastyHouse 14.05.2024

Необходими продукти:

  • 4 броя свински плешки или бутчета (по около 180-200 гр. всяко)
  • 120 гр. стар лук
  • 320 гр. бисерен ориз
  • 120 гр. моркови
  • Черен пипер на вкус (на зърна)
  • Сол на вкус
  • Червен пипер на вкус (около 3 гр)
  • Дафинов лист на вкус (2-3 листа)
  • Олио на вкус (около 70 мл.)
  • 1/3 връзка магданоз (около 30 гр.)

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме внимателно и порционираме свинското месо. Слагаме парчетата в тава за печене и ги овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките.
  2. Наливаме около 1 литър вода в тавата, завиваме я с алуминиево фолио и печем на 190 °C за около 80-90 минути.
  3. През това време почистваме и нарязваме на ситно лука и морковите. Задушаваме ги за кратко в нагорещен тиган.
  4. Изваждаме свинското от фурната и прецеждаме бульона, за да го използваме по-късно.
  5. Добавяме задушените зеленчуци, ориза, останалите подправки на вкус, олиото, бульона и още 1 литър вода в тавата със свинското месо.
  6. Разбъркваме съставките и поставяме във фурната да се пече на 180-190 °C.
  7. Печем за 30 - 40 минути (времето зависи от фурната).
  8. Изваждаме тавата малко преди оризът да е поел цялата течност. Оставяме за 5 - 10 минути да поеме останалото, без да бъркаме.
  9. Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.

Приятен апетит и наслада на тази вкусна рецепта!