Cookies preferences

Рецепта за Свинско с Прясно Зеле: Лесно и Вкусно Ястие за Цялото Семейство

Рецепти
Автор: TastyHouse 27.05.2024

Необходими продукти:

  • 4 бр. свинска плешка или бут (по около 180-200 гр.)
  • 1.200 гр. прясно зеле
  • 130 гр. домати консерва
  • Черен пипер на вкус (на зърна)
  • Сол на вкус
  • Червен пипер на вкус (около 4 гр.)
  • Дафинов лист на вкус (2-3 листа)
  • Олио на вкус (около 60 мл.)
  • 1 скилидка чесън
  • 1/3 връзка копър

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме старателно свинското месо. Овкусяваме го със сол, черен и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките.
  2. Почистваме и нарязваме прясното зеле на тънко (или както предпочитате). Добавяме доматите, чесъна, подправките и олиото, като разбъркваме и леко намачкваме зелето.
  3. Добавяме свинското месо към зелето. Наливаме около 800-900 мл. вода, завиваме тавата с алуминиево фолио и печем на 180-190 °C за около 100 минути (времето зависи от зелето).
  4. Махаме фолиото и допичаме още 15-20 минути.
  5. Сервираме ястието топло, поръсено със свеж копър на ситно.

Приятно апетит и наслада от тази вкусна рецепта!