Почистваме и измиваме внимателно пилешките бутчета. Слагаме ги в тава за печене и ги овкусяваме със сол и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките.
Наливаме около 700-800 мл. вода в тавата и печем на 180 °C за около 25 минути.
През това време почистваме и нарязваме на ситно лука и морковите. Задушаваме ги за кратко в нагорещен тиган.
Изваждаме пилешките бутчета от фурната и прецеждаме бульона от тях, за да го използваме по-късно.
Добавяме задушените зеленчуци, ориза, останалите подправки на вкус, олиото, бульона и вода (общо 1 литър) в тавата с пилешките бутчета.
Разбъркваме съставките и поставяме във фурната да се пече на 180-190 °C за 30 - 40 минути (времето зависи от фурната).
Изваждаме тавата малко преди оризът да е поел цялата течност. Оставяме за 5 - 10 минути да поеме останалото, без да бъркаме.
Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.