4 бр. свинска плешка или бут (по около 180-200 гр.)
150 гр. стар лук
150 гр. моркови
200 гр. зелени и червени чушки
150 гр. тиквички
200 гр. патладжан
100 гр. грах (замразен или от консерва)
100 гр. зелен фасул (пресен или замразен)
200 гр. картофи (обелени и нарязани соте)
150 гр. домати консерва
50 гр. доматено пюре
Олио
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Червен пипер на вкус
2-3 дафинови листа
1 скилидка чесън
Ронена чубрица
1/3 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме старателно свинското месо. Поставяме го в тава за печене, овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките. Наливаме около 1 литър вода, завиваме с алуминиево фолио и печем на 180-190 °C за 90-100 минути.
Почистваме и измиваме старателно зеленчуците. Нарязваме ги подходящо. В загрята тенджера задушаваме лука, морковите и патладжана. След това добавяме останалите зеленчуци и задушаваме още 10-15 минути.
Прибавяме всичко останало, овкусяваме на вкус и наливаме бульона от вече почти готовото свинско месо (около 400-500 мл). Готвим около 20-25 минути.
След това прехвърляме в подходяща тава, поставяме парчетата месо и запичаме за още 10-15 минути.
Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.