800 гр. картофи, обелени и нарязани соте или уеджис
100 гр. моркови
100 гр. чушки, зелени и червени
Черен пипер на вкус (на зърна)
Сол на вкус
Червен пипер на вкус (около 8 гр)
Дафинов лист на вкус (2-3 листа)
Олио на вкус (около 50 мл.)
Бира 200 мл.
1/3 връзка магданоз (около 30 гр.)
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме внимателно пилешките бутчета. Овкусяваме ги със сол и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките.
Почистваме и нарязваме зеленчуците подходящо. Задушаваме лука, морковите и чушките за кратко в нагорещен тиган.
В тава за печене изсипваме картофите, задушения зеленчук, подправките и олиото. Разбъркваме и подреждаме отгоре пилешките бутчета, като ги натискаме леко, за да влязат между картофите и зеленчуците.
Наливаме бирата и около 400-500 мл. вода.
Печем на 170 - 180 °C за около 45-60 минути (времето зависи от фурната).
Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.