4 броя свинска плешка или бут (по около 180-200 гр. всяко)
100 гр. стар лук
800 гр. картофи, обелени и нарязани соте или уеджис (по желание)
100 гр. моркови
100 гр. зелени и червени чушки
Черен пипер на вкус (на зърна)
Сол на вкус
Червен пипер на вкус (около 8 гр)
Дафинов лист на вкус (2-3 листа)
Олио на вкус (около 50 мл)
Чубрица, 1 щипка (1 гр)
1/3 връзка магданоз (около 30 гр)
Начин на приготвяне:
Измиваме старателно и порционираме свинското месо. Слагаме парчетата в тава за печене и ги овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките. Наливаме около 1 литър вода и завиваме с алуминиево фолио. Печем на 190 °C около 80-90 минути.
Почистваме и нарязваме зеленчуците подходящо. Задушаваме лука, морковите и чушките за кратко в нагорещен тиган.
Изваждаме свинското от фурната. В тава за печене изсипваме картофите, задушения зеленчук, подправките и олиото. Разбъркваме и подреждаме отгоре парчетата свинско месо, като ги натискаме леко, за да влязат между картофите и зеленчуците.
Наливаме бульона от свинското и около 400-500 мл вода.
Печем на 170 - 180 °C около 35-45 минути (времето зависи от фурната).
Сервираме ястието топло, поръсено със свеж магданоз на ситно.