Рецепта за Свинско с Прясно Зеле: Лесно и Вкусно Ястие за Цялото Семейство
Филтри
Рецепти
Автор: TastyHouse27.05.2024
Необходими продукти:
4 бр. свинска плешка или бут (по около 180-200 гр.)
1.200 гр. прясно зеле
130 гр. домати консерва
Черен пипер на вкус (на зърна)
Сол на вкус
Червен пипер на вкус (около 4 гр.)
Дафинов лист на вкус (2-3 листа)
Олио на вкус (около 60 мл.)
1 скилидка чесън
1/3 връзка копър
Начин на приготвяне:
Измиваме старателно свинското месо. Овкусяваме го със сол, черен и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките.
Почистваме и нарязваме прясното зеле на тънко (или както предпочитате). Добавяме доматите, чесъна, подправките и олиото, като разбъркваме и леко намачкваме зелето.
Добавяме свинското месо към зелето. Наливаме около 800-900 мл. вода, завиваме тавата с алуминиево фолио и печем на 180-190 °C за около 100 минути (времето зависи от зелето).
Махаме фолиото и допичаме още 15-20 минути.
Сервираме ястието топло, поръсено със свеж копър на ситно.