Рецепта за Пиле с Прясно Зеле: Лесно и Здравословно Ястие
Филтри
Рецепти
Автор: TastyHouse27.05.2024
Необходими продукти:
4 бр. пилешки бутчета (по около 280-300 гр.)
1.200 гр. прясно зеле
130 гр. домати консерва
Черен пипер на вкус (на зърна)
Сол на вкус
Червен пипер на вкус (около 4 гр.)
Дафинов лист на вкус (2-3 листа)
Олио на вкус (около 60 мл.)
1 скилидка чесън
1/3 връзка копър
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме старателно пилешките бутчета. Слагаме ги в тава за печене и ги овкусяваме със сол и червен пипер. Поливаме с малко олио и добре втриваме подправките. Наливаме около 700-800 мл. вода и печем на 180 °C около 25 минути.
През това време почистваме и нарязваме прясното зеле на тънко (или както предпочитате). Добавяме доматите, чесъна, подправките и олиото, като разбъркваме и леко намачкваме зелето.
Изваждаме бутчетата от фурната и прецеждаме бульона от тях, като го добавяме към зелето. Наливаме около 500 мл. вода, завиваме тавата с алуминиево фолио и печем на 180 °C за 80 - 90 минути (времето зависи от зелето).
Изваждаме тавата, подреждаме пилешките бутчета отгоре и допичаме още 20 минути.
Сервираме ястието топло, поръсено със свеж копър на ситно.